Friday, May 1, 2009

Aku Ada Kamu

SIZZLING SOFI, ADORABLE ADURA!!

hari ni.. dtg mood utk aku ulas novel ni.. erm.. mula2 baca je dh rasa tertarik sebab ayat yg digunakan mmg sempoi! ditambah lg dgn perangai si Aidura yg ntah ape2. walaupun perangai ntah ape2, si Dura ni ttp pandai jaga diri dan gadis yg hebat! pembahas terbaik varsiti tu.. bkn calang2 awek! pastu, suka hati men tuka2 boyfriend tp ttp ade steady boyfriend iaitu Abg Hisham! Abg Hisham yg mmg cool~!

mak si Dura mmg pening dgn perangai die. tambah kalut bila ade yg datang meminang. ni sume gara2 si Dura yg suke melayan mamat2 tu.. huhu.. tp at last, Dura kawin gk dgn Abg Hisham. Abg Hisham ni mmg aku salute sbb dh lame die kawan dgn Dura dan sabar je dgn perangai minah ni.. hurm.. Dura kawin ketika die masih lg bergelar student di UM. dlm masa yg sama gk, mcm2 dugaan yg ditempuh dlm perkahwinan mereka.

perbuatan sihir oleh Sheila dan saka daripada keluarga sebelah bapa Dura menjadikan pembaca semakin tertanya-tanya dan meneruskan pembacaan. mcm2 rasa ketika baca novel ni. kelakar, seram, kagum, dan mcm2 lagi.. rakan2 juga boleh dapatkan novel ni. x rugi baca!! =)

4 comments:

Nadira said...

kt da cuti da..da lme abes exam.. :) next week kne blk kolej da :(

awalliwauddin said...

hye.. fara, mmg ctr ko best dn seronok.. tp aku memikir kn nyer kembali.. dunia reality sebenar, hnye 0.99% orgnyer seperti dura tu.. mungkin aku ckp atas dsr perngalaman aku yg penah dikecewakan perempuan..
aku amik cnth, seorang gadis memiliki seorang jejaka yang sgt peramah orgnye. jejaka ini bebas bergaul ngan mane2 taraf umur perempuan dan mane2 jenis lapisan masyarakat. si gadis pula cemburu atas perangai bfnyer nie. padahal sebelm kapel si gadis nie dh tau pun perangai bf die ni. dn si gadis mmg xksh. selepas kapel die nk jgk seperti bf die yg peramah. jejaka ni agak tidk mmbnrkn gf nyer ni, sebb hati permpuan tidak seperti hati lelaki. tp akhirnyer jejaka nie cube percaya yg gfnyer nie tidak akn mudah berpaling tadah apabila dibnrkn untk bergaul ngan mane2 lelaki. tp malangnye kepercayaan yg diberikan dipijak dilumatkn sepeti blander mengisar lada yg pedas. lada yg pedas telah mmbuatkn hati jejaka tu sgt pedih. kesian kn lelaki. sbb ramai lelaki dh kene mcm ni.. termsk aku n kwn aku n kwn aku, n kwn2 aku. aku tau ko xmcm tu dn aku xnk ko seperti tu.

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

sile bace novel RAMLEE AWANG MURSYID. hehehe

Farah Adila said...

liwa: yup, aku fhm ape mksud ko.. insyaAllah aku x nakal cm dura.. hehe!!

paani: novel mikhail ke? erm.. tgh hot novel tu..