Wednesday, May 13, 2009

haha.. kelakar plak...

sejak seminggu bercuti dan berjumpa semula dgn kwn2, masing2 makin sengal dan makin byk gossiippp hangat yg aku bru tau.. hahaha

kisah 1: alkisah seorang mamat yg amat tergila gilakan seorang awek ni. tp cemburunya bukan main. aku konpius. oleh sebab cemburu buta beliau, org lain yg xde kne mengena dipersalahkan.. aiseyman.. rilek la bro... mcm kes pompuan plak dh. selalunye bab2 cemburu ni lebih kpd pompuan. tp tbe2, depan mata aku sendiri berlaku drama yg menunjukkan ketidak macho'an seorang insan bergelar lelaki. bg aku, sbg lelaki, anda perlu COOL. kalau syg sekalipun, jgn ler smpai nk kongkong org, nk salahkan org lain yg xde kne mengena.. nasib baik aku x terlibat ape2 dan hanya menyaksikan drama tersebut. tp jujurnye, aku mmg x sgka dan pe lg.. kitorng bantai gelak sbb awek tersebut begitu cool, tetapi malangnye lelaki tersebut begitu gopoh. alahai lelaki.. ape sudah jadi..?? bkn niat aku mahu mengata beliau, tetapi hnya ingin menyedarkan perkara yg x sepatutnya berlaku. belajarlah utk rasional dan percayakan org. awek itu sudah terlalu baik utk anda. =)

kisah 2: satu lg kisah yg menunjukkan tidak semua perempuan adalah gelabah. ramai juga perempuan yg cool di dunia ini.. keh3.. ketika menunggu bas ade beberapa org perempuan dan lelaki. oleh sebab dh terlepas bas, dgn tbe2, kami yg perempuan terlihat lelaki itu spt menggelabah. knp nk gelabah? bas ade lg.. masih siang lgpn.. bkn malam. bas kt situ agak kerap juga. tapi agak menghairankan apabila lelaki menggelabah atas sebab yg kurang munasabah.. hurm..

6 comments:

awalliwauddin said...

owh.. pandai ea kutok laki... perenggan pertama..
banyak pompuan xikhlas bercinta.. diorang kononnya cntk, so mula la nk lyn mcm2 laki.. yg lagi heran yg xlawa pun nk layan laki mcm2...
perenggan kedua..
xpe2, aku leh terima cerita kau.. hehehe...

Syamil A Samad said...

hahaha.sebenarnya fara lelaki ni pun manusia biase jugak.diorang pun tetap ada hormon estrogen yang sedikit berbanding hormon testosteron yang banyak.so, sedikit sikap keperempuanan itu pasti ade.hehehehe.agaknye lelaki tu sayang sangat la kat ppuan tu so die nak tunjuk la kat sume yang cinta die tu tak berbelah bagi wpun orang akn pandang it is very annoying kan.

aku nak sangat tau sape gerangan lelaki tersebut.adakah aku kenal????

Farah Adila said...

liwa: haha.. perempuan itu bukanlah perempuan perasan cantik. beliau adlh pomp yg baik. bkn jenis melayan tp niatnye hnya berkawan. aku amat tahu krn aku rapat dgn die.

syamil: betul ape ko ckp. tp kelakar la ble jd cmtu.. muke x puas hati tu sgt amat obvious. org lain yg xde kne mengena dipersalahkan. kate laki ade 9 akal.. come on la.. tu yg kitorng bantai gelak. hahaha.. erm.. ko knl orgnye. hehe

naqiubex said...

Boring la kalau semua lelaki cool...
mesti ada variasi sikit..
perempuan sama jugak

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

hahah
laki tu nk berak kot.. tu yg gelabah ayammm tuu nk balikkk cepatt.. hahha rasional x?

Farah Adila said...

naqiubex: bkn nk memburukkan, sje2 melihat ragam manusia yg mcm2.. yup, variasi itu pnting. tp perlu btl pd tmptnye..

farhani: berak?? kah3.. ye kot~! aku lupe lak nk tnye..