Sunday, June 21, 2009

MTM: episod suka duka

salam...

membaca blog en ilham membuatkan aku nak bercerita gak pahit manis sepanjang aku memegang jawatan sbg salah sorang ahli MTM kolej.

gambar kt atas ni, adalah antara aktiviti2 yg aku join sepanjang bergelar MTM. pahit, manis, masam, masin! macam2 ada!

igt lg, masa abis sem 2, aku dpt mesej yg mengatakan aku telah dilantik sbg Ahli Majlis Tertinggi Mahasiswa Kolej 16 yg akan mengendalikan Biro Kerjaya dan Alumni. Aku x tau ape feel aku tym tu. Yg aku tau, aku x penah isi ape2 borang, tetapi aku telah dilantik. Walau bagaimanapun, aku dh agak psl perlantikan tu sbb si mr president (keon) ade habaq2 kt aku b4 tuh. so, why not kte try kn?? partner aku, si Tajuddin atau lbh mesra dipanggil Din. Din gak kosmate aku. Dlu din ni mmg pendiam abis r. Lame2 join MTM, kepoh dh jadinya. Partner dgn die?? ok la, nk kata best gle tu xde r. ape yg aku tau psl die, die agak penyabar tp terlebih cool! x bagus gk ble terlebih cool nih! huhu.. aku plak, phm2 je r.. ske gk sakat die sampai die kate aku "loqlaq la hang ni" ok fine.. aku x kisah pun.. Okeh din, thnx a lot jd partner yg baik sepanjang kte kerjasama. psl budak2 nih dok gosip hng dgn aku, jgn amik pusing~ biaq p depa la.. bengong seh budak2 nih.. (aku tau hng admire sape, rahsia hng kt aku heh!) haha..

sepanjang bergelar MTM, mcm2 aktiviti aku join. yes, aku x se'bz' syamil, azi, muin, niza. tp kepala otak aku juga dibebankan dgn hal2 lain. perlantikan sbg AJK Penajaan OPKIM, sgt amat mengusutkan kerana masa yg diberi amat2 suntuk. Timbalan Pengarah 1 ICED, xde r pening mane, tp aku kne amik tau gk. sbb aku yg pantau beberapa ekskutif. terutama sekali PROGRAM! Risau! aktiviti2 biro aku, erm.. blh tahan pening gara2 si bdk ******! huhu.. sabo2.. dlm masa yg sama, aku ade gk komitmen kt QKP. tp aku byk tarik diri dr memegang ape2 jawatan dlm tempoh tersebut. aku takot x blh bg komitmen! sori to QKP guys.. papehal pun, aku tetap akan setia kt QKP! sbb QKP best! ;)

bila fikir2 balik, bergelar MTM jejaskan result? x jugak.. memang r aku x dekan, tp aku bersyukur sbb diberi peluang dan diberi kepercayaan utk memegang beberapa jawatan penting ni. byk bende aku belajar walaupun nmpk aku cm main2.. well.. haha! bg aku, x gne jugak, dpt result gempak2, tp pasif, join itu, xnak, join ni, xnk! duduk kt u bukan nk menelaah buku je.. mcm2 bende blh korng telaah! sume tu best walaupun adakalanya mencabar kewibawaan kte sbg seorang pelajar. ye r, name pun budak baru belajar, so belajar r.. kate nk belajar sgt kn? ha.. belajar la ko.. kutip segala ilmu yg blh dikutip. x kre r ilmu ape sekali pun! betul x?

sekarang, jawatan sbg MTM dh tamat. krenye aku dh makin senior! hehe! anyway, aku enjoy dapat kenal ramai org! aku happy dgn family MTM yg dlu. kalo x join MTM, mebi aku x kenal rmai org. mebi aku x belaja cmne nk handle emosi. mebi aku x belaja nk berurusan dgn perangai manusia yg MACAM-MACAM. mebi aku masih penakot. mebi aku masih pemalu. mebi aku masih x tau nk bahagi masa. mebi aku masih x tau apa erti tanggungjawab dlm organisasi. dan macam2 lagi..

to all new MTM, move forward, give the best commitment k! all the best guys~! trust me, its a nice experience! :)

to Suri, Kecik, Jepah, Aidil, Kak Azi yg masih kekal sbg MTM, teruskan usaha! gud luck!!

6 comments:

Mr. U said...

"Loqlaqla hang ni!".. ak dpt bygkn din dgn muke yg slumber n then bkate begitu.. haha.. nway, tahniah!

Farah Adila said...

mr U: tau xpe, lawak gle! tahniah apenye.. kt ko la tahniah ptt diucapkan.. MTM bru! selamat bertugas! jage blok baik2 ye! nti xde letrik, aku pgl ko. haha

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

hhuhu. aku pon penah jd ajk penajaan..
mmg tobat la taknak jadi da..
sgt seksaaa T___T
selalu dipersalahkan..
duit tu penting tp jgn ah salahkan ajk penajaan je kan.. taik tulll senior2 aku tuuuu

Farah Adila said...

pani: haha.. ko pun penah jd AJK penajaan?? sedap kn?? sgtt sedap!! hak3.. ko anggap je itu pengalaman berharga ko.. ;)

mahsuri said...

wish mw luck bebeh..byk kenangan best2 kenal u all sumer

Farah Adila said...

mahsuri: ya, sure! ol dabest k! i know u can do it!! chaiyok!! if ade gosip hangat2 lagik, jgn lupa aku ye! hahaha.. nk nangis2 pn dipersilakan datang bilik aku.. hehehe