Tuesday, May 4, 2010

sweet present from sweet person

salam

'sweet present from sweet person' haha

aku dengan Azi suka guna ayat ni. anda mesti suka kan kalau dapat hadiah yang anda x jangka. dan barang yang dihadiahkan itu adalah barang yang anda minat dan suka. walaupun hadiah tu x seberapa, tapi ia akan jadi sweet. em x ramai manusia yang boleh jadi sweet dalam memberi hadiah. betul x Azi? haha

aku rasa manusia yang boleh dikatakan sweet dalam memberi hadiah adalah Azi rumate aku. selain Azi rumate aku, Azie kosmate juga berpotensi menjadi pemberi hadiah yang sweet.

kenapa aku cakap Azi rumate aku adalah manusia yang sweet dalam memberi hadiah? sebab dia memahami aku. di saat aku ketiadaan cekak, dan bila nak study rambut asik jatuh ke dahi, aku akan mula bising. sibuk cari anak tudung yang separuh tu, xpun aku akan pinjam cekak Azi kalau dia x guna time tu.

lalu apabila tiba birthday aku, die menghadiahkan aku CEKAK ADA REBEN KALER COKLAT. haha.. dan aku rasa sangat sweet! tersengih-sengih bila aku tengok cekak tu ada dalam bungkusan hadiah tu. Azie kosmate pulak, dia bagi aku keychain yg ada bear tu. dan bear tu sangat comel+pakai skirt. seksi!! haha.. aku suka! oohh yeah, tq 4 da sweet gift.

dan bila aku nak blah, aku bagi jam oren yang aku beli kat Sungei Wang tu kt Azi. dulu dia amat jeles dengan jam tersebut. dan aku pun dengan bangganya menayangkan jam tersebut kepada beliau. haha.. at the end, aku rasa why not aku bg jam tu kat Azi. mesti dia suka. after aku blah, dia bukak plastik bungkusan yang aku bagi, dan dia sambung nangis (mula2 nangis sebab nak pisah) sebab terharu. die mesej aku 'Azi rasa kita memang dilahirkan utk jd insan sweet,terharu!' see.. we understand each other. dan untuk memahami seseorang tu kita perlu alert. tapi x semua orang ada bakat. eceh! haha..

ni la barang2 yang sweet itu.

9 comments:

azi sweet said...

how sweeettttt..kite memng sweet pun hiks!...well yang penting sepanjang 3 tahun kite memang undestanding each other..=)
well frenz know wut,tiap2 hari pg keje n nak kuar jam 2 sentiasa melekat kt tangan.menarik sangat bila azi pakai...hehe.wane die tanak plak striking,tapi yg penting it shows me who am i~orange lover~.love it bery MUCHHHH!!! thanx frenz....

En iLham said...

hehe..die punye boyfren sweet tak fara??

farah said...

azi: yah, we are sweet person! ;) jge da little orange baik2 tau.

c.mut: ko jgn jd sweet. nti aku pgl ko syamila. mau kah? ko kne jd gentleman. hahaha.. ko pn sweet dlm memberi hadiah. i like ur chocolates! haha.. aku mkn cokelat ko. azi yg ofer. hehe..

En iLham said...

haha..gitu ke??oklah.aku memang beli kan azi choclate bebanyak so that die boleh kongsi ngan kawan2 sweet die.hehe..ape perasaan dah xpayah naik sem lagi sem depan??hehe

farah said...

bagusnya kamu wahai syamil. hehe..
perasaan? xtau nk kata apa. rse happy sbb dh abis tp akn rndu saat indah masa jd student. best sbb dpt kwn2 yg best. hehe..

azi sweet said...

fara: yup, i will..hehe..

fara, sweet x semestinyer gurl2 cam kite jela.die pun sweet gak pe,the way he treats me n bla~bla~bla~..hehe.kan2 syamil???;-)

rindu nak main kuda gerak2 ko..haha

faRahAdILa said...

kuda gerak2? hahaha
lawak r ko neh. ko mintak la kt syamil. hehehe

Anonymous said...

alaa..kalau die bagi pon mesti xsama ngan yg ko punyer..yg ko punyer spesial gitu dari yg ter.......hiks!

farah said...

adeh2.. ape la ko nih..
ko mkn cokelat je la azi. bg gemokk..
hahaha