Monday, July 5, 2010

Hlovate

salam

Anda mesti penah dengar pasal Hlovate kan? seorang penulis novel. Antara novel2 beliau:
Pelangi (Ked's Story), Versus, aA+bB, Rooftop Rant, Gurindam Jiwa (Schubert Serenade), 5 tahun 5 bulan, dan Tunas.

Lain orang, lain tanggapan mengenai hasil nukilan beliau. Ada kawan saya yang mengatakan novel beliau hanya biasa2 sahaja. (mungkin kerana kawan saya ni jenis suka membaca bahan bacaan yang berat). Bagi saya pula, novel tulisan Hlovate mampu memberi kesan kepada kepada diri saya sendiri. Terlalu banyak pengajaran yang diperoleh. Yelah, saya bukan budak baik, bila saya baca, saya rasa banyak terkena batang hidung sendiri. :) Senang cerita, saya termotivasi apabila membaca hasil nukilan Hlovate. Selain termotivasi, macam biasa, unsur cinta juga disentuh. Tetapi tidaklah keterlaluan. Kepada yang belum try, try lah baca. Best! :)

5 comments:

En iLham said...

haha
macam terase plak tentang sapa yang ko cakap suka baca yang berat2 tu.

hehe

aku pun suke sbnrnye Hlovate ni. novel die bercorak zaman sekarang dan mesra remaja. mmg relevanlah.
cuma aku kdg2 tak suke cara die campur bi and bm

macam pening jadiknye aku ni. hehe. biaselah bi aku takde terer sangat.

p/s : aku rase ko ada beli versus. tapi takde dalam gambar pun.hehe

faRahAdILa said...

syamil:
hehe.. aah ko la tu. ko kn suka baca berat2. oik, sama mcm 'dia' ckp. pening campur2 bm, bi. aku pun xde lah tere bi pun. redah je la. x phm, tgk kamus. :)
gambar tu aku google je. mls nk korek2 n snap gambar. hehe..

Bulan Malam said...

alaaa awat sikit sanagt u tulis pasal hlovate? i pun nk wat entry pasal die, tapi nt la..hehe..

Siti Nur Aminah said...

gile byk novel hlovate ko...(aku tak thu pronounce bnda alah ni)....

aku pnh bce 1 ke 2 je novel ni

faRahAdILa said...

bulan malam: haha.. i xtau la nk cte apa zani.. kalo i ulas 1-1 mmg berjela pjg la. haha..

aminah: beb, gmbr ni aku google je. haha.. aku ade 6 drpd 7 novel hlovate ni. addict beb bce novel dia. haha.. nk sebut? ko sebut H sebut lo sebut vate. jadila hlovate. keh3