Thursday, January 20, 2011

K.A.W.A.N

Salam

Boleh kata untuk setiap weekend yang aku x balik 'kampung', aku akan spend masa dengan mereka. Siapa lagi kalau bukan mereka. Suka buat plan last minit. "nak tengok khurafat x?" "ok jom" "sekejap, aku check show time. ha 8pm. 8.45pm. mau?" "ok set!". Macam tu lah kami. Bila difikir-fikirkan balik, masa indah suatu ketika dahulu memang x akan luput diingatan. Biarpun kau buat 2,3 lagi degree, kau x akan dapat feel yang sama. Dan bila sorang2 terkontang-kanting berdikari memulakan kisah kehidupan seterusnya, hati sayu lah jugak. Tipu kalau x ada rasa apa2. Nak lupakan rasa sayu tu, kawan adalah salah satu caranya. Kerana itu perlunya kawan dalam hidup ni. Biar kau bercinta bagai nak rak dengan sesiapapun, kau ingatlah kawan. Ini kata2 Masitah masa kami sembang2 kat 405. Memang betul, kalau kau susah, kawan jugak yang kau cari. Kalau kau lapar, pun kawan jugak yang kau cari.


Betul? Hmmmm

4 comments:

FaizalSulaiman said...

kawan yang baik, sukar dicari ganti:)

faRahAdILa said...

yup2.. betul tu. :)

Harith Z. said...

May there always be work for your hands to do, may your purse always hold a coin or two. May the sun always shine on your windowpane, may a rainbow be certain to follow each rain. May the hand of a friend always be near you, may God fill your heart with gladness to cheer you.

faRahAdILa said...

haha, harith! nice words!