Thursday, March 17, 2011

We love u

Ada yang berkata status aku di Facebook lain macam bunyinya. Macam orang kecewa bercinta. Tidak. Aku tidak bercinta dengan sesiapa pun. Status itu hanya kerana jiwa aku yang parah kerana kucing kesayangan hilang di bawah jagaan sebuah Klinik Haiwan semasa kami bercuti di Pulau Pinang.

Tidak semua orang akan faham rasa kehilangan ini. Walau dia hanya seekor kucing. Hanya mereka yang menyayangi haiwan kesukaan nabi itu sahaja yang akan faham. Percayalah. And I'll crying everytime I'm thinking of him. Doktor kat klinik tu nak bagi ganti rugi. But, we refuse. Its all about love. Kasih sayang x akan dapat dicari ganti. Macam seorang bapa kehilangan anak yang OKU dan dia amat menyayangi anak tersebut. Biar diberi seorang anak yang sihat lagi cantik paras rupa, pasti si bapa akan menolak. Dan kini aku sedar betapa peritnya rasa sebuah kehilangan. Kisah kanak-kanak hilang yang meruntun hati ibu dan bapa. Apatah lagi jika anak itu tidak dapat dikesan langsung jejak langkahnya.

Jika dahulu, aku adalah seorang yang tidak suka akan kucing. Aku geli. Sama seperti ibu. Tetapi lama-kelaman aku jatuh sayang dan kasih kepada haiwan yang bergelar kucing. Ini kerana ayah dan adik2 memang seorang yang sayangkan kucing.

KUNING, WE ALWAYS LOVE U. WISH U ARE SAFE WHEREVER U GO.

Masih dalam usaha menjejaki Kuning.

No comments: