Saturday, April 23, 2011

Mampu?


Aku ni kalau boleh, nak ada kereta sendiri sebelum umur 30. Nak ada rumah sendiri sebelum umur 30. (Berangan je, kalau jadi reality apa salahnya)Nak ada simpanan yang tetap setiap bulan untuk kedua-dua akaun simpanan yang aku ada sekarang. Jadi relevankah aku untuk sambung belajar jika aku mahu semua ini?

Belajar guna kos yang tinggi kalaupun aku dapat scholarship. Belum tentu cukup untuk tampung hidup aku nanti. Sewa rumah/ hostel, yuran pengajian, makan minum, duit pergi buat research, duit minyak dan macam2 lagi. Dan aku dah x nak beban parent (hopefully) dan aku juga amat bersyukur x perlu bayar ptptn. TERIMA KASIH AYAH.

Orang mesti cakap camni kat aku, "ahh kau, kalau nak seribu daya, x nak seribu dalih" kan?? Kan??



mampukah untuk yg kedua kali? wuuhuuu

Azie cakap kalau kau nak buat master ke phd, kau perlukan keazaman yang betul2 tinggi. Aku salute kat maksu Azie sebab she will further her study (PhD ok) to Canada. Dia sudah kawin dan sudah beranak satu. Kuat betul semangat dia. Agak2 aku boleh jadi macam tu tak?

3 comments:

malin_purple said...

kawen dulu baru smbung phd. hahahahhaha... komen yg sgt membinaaaaaa

faRahAdILa said...

hahaha. ada org yg bg galakan dan menemankan di sisi bru sedap nk buat phd.

azi sweet said...

yang penting orang tu pun turut sapot ko beb..ahahaha!