Tuesday, August 9, 2011

Dah dewasa ke?

Rasa umur dah menginjak dewasa. Dulu x pernah terfikir, nak buat saving every month, nak catat segala expenses yang dibuat untuk tiap bulan, dan macam2 lagi. Oh! Jika buat saving every month zaman belajar dulu, mesti hari ini dah sengih lebar. Ini tak, harap duit raya, baru nak buat saving kat ASB. Kesian. Mak bapak pesan suruh saving dari dulu x mau dengar. Ini la dia. Aih. Tapi x apa, at least, dah sedar daripada x sedar2 langsung. Ye tak?

"Kenapa kalut nak saving nih? Nak kawin dah ke? Simpan duit untuk kawin?"

"Tak aih. Simpan untuk masa hadapan. Nak kawin camna, bak mai ah calon."

Haha.

6 comments:

malin_purple said...

x caya aku orang smart cam ko x da calon. tipuuuu ah ..

faRahAdILa said...

wawa: ceitt xleh blah statement ko nih. betoi la. x ada lg ni weh. kawan tu ada la. hehe. ke ko nk rekemenkan? haha

Qhaifa Nur said...

salam ziarah

nk pot pet ckit..msa bujang rajin saving dh kawin ada saving tp x slalu
...

dh follow jom follow balik qhaifanurin.blogspot.com

tq

faRahAdILa said...

qhaifa: thanx 4 coming. :)

En iLham said...

wah
bagus2
ada kesedaran nak saving itu yang penting
lambat mula takde masalah punye
berlambak skim kat bank tu
ko kan keje bank dulu, mest lagi tau kan..hehe

p/s: jangan lupe bagi aku duit raye tahun ni

faRahAdILa said...

hamboi2 sesemut mintak duit raya kt aku pulak dah. haha. nah amik ni RM1.
btul2 mmg byk skim, aku nk try cri polisi insurans hayat plak la. yg ada utk investment skali. huhu. tp tgk dlu lah cmna.