Friday, June 1, 2012

Perjalanan mencari ilmu #4

Hidup ni bukan selalunya indah, bukan selalunya sweet. Sedangkan novel pun ada yang indah ada yang tidak. Inikan lagi hidup di alam realiti. Ye tak?

Isnin - Submit Chapter 2, 3 proposal. Bengkel penulisan jurnal (kalau betul jadi) - maka sepanjang seminggu ini aku struggle menyiapkan bendalah ni. Bukan senang utk org yg xda basic buat FYP. FINE.
Selasa - Bengkel penulisan jurnal (kalau betul jadi)
Rabu - Conference kat Residential Hotel Uniten (sampai tgh hari) Petang, tolong Dr jaga exam.
Khamis - Rasa2 macam nak cabut balik BP.
 tapi...
Jumaat - submit jurnal critiques. Bila aku nak buat ni? :(

Bertabahlah wahai Farah Adila. Selamat menjalankan tugas. Sekian terima kasih.

Aku rasa dah tepu abis nih.

Kadang2 aku terfikir, aku dok tulis entah merapu ni, kot satu hari nanti anak2 aku dah besar, diorang baca blog ni, apa aku nak react eh? adakah "suka hati mak laaaa nak tulis apa pun, kamu ada?" hahaha. Brutal mak kau. Pastu dengan bijak harus la mereka kata "mak ni macam story teller. benda remeh pun nak cerita ke?"

Korang ada tak terfikir macam aku fikir ni? HAHA

Dah aku nak sambung buat kerja. Dadaaa.

^_^

4 comments:

-Aida Ismail- said...

wah!siap pikir anak-anak gituew..hehe.Bertabahlah wahai sahabat!

faRahAdILa said...

aida: sajaa ja. letih aih. oho trimas sahabat! :)

azi sweet said...

Wahhh..
Mak kamu nie mmg hebat, brutal pon bertempat keh.. *p/s: hope anak ko akan datang baca komen nie nnt... xD

faRahAdILa said...

azi: hahah.. brutal bertempat tu penting. ada masa blh brutal, ada masa haruslah sopan santun. ok, nti kalo aku dh beranak pinak, igtkan aku spy tunjuk komen ko ni kt mereka. HAHA