Monday, December 22, 2008

TRIP TO SARAWAK

di Semenggoh wild life centre

saya di fairy cave

kampung budaya

replika kucing di bandar Kuching, kucing ni sebaya saya!hehe

di muzium kucing

17-20 Disember lalu aku dan adik-adik serta 2 orang sepupu. kami berangkat dari airport senai menaiki pesawat air asia menuju ke Kuching, Sarawak. ini adalah trip pertama kami adik beradik bersama sepupu. pada mulanya kami telah menempah tiket untuk kami sekeluarga tetapi 3 hari sebelum keberangkatan, ayah maklumkan bahawa terdapat banyak kerja yang perlu diselesaikan untuk jangka waktu terdekat kerana bulan ini sudah bulan disember dan ia perlu disiapkan sebelum 1 Jan 2009 (i guess) =)

ok.. sampai di airport Kuching, kami terus dibawa ke hotel oleh agent yang sudah ditempah. 18 disember, kami telah dibawa melawat sekita bandar Kuching (muzium kucing, menara Kuching, Kampung Budaya). pada 19 disember pula, kami dibawa melawat ke kilang pasu, Semenggoh wild life centre, kilang kek lapis, wind cave dan fairy cave.

pengalaman yang seronok tetapi aku lebih suka bercuti di Sabah. semasa di Sabah, lebih banyak yang kami dapat dan tempat2 di sana lebih menyeronokkan. walau apa pun, pengalaman ke sarawak amat bermakna. kemungkinan keseronokkan kurang kerana our 'money supplier=ayah' x dapat ikut. hehe! so, kami perlu berjimat cermat berbekalkan wang yang diberi oleh ayah. kami tidak lupa untuk membeli sedikit cenderahati untuk dibawa pulang. antaranya, kek lapis sarawak, keychain, t-shirt, ikan terubuk dll.

No comments: