Sunday, April 26, 2009

Berakhirnya semester 4

salam

alhamdulillah.. akhirnya sem 4 sudah tamat. sudah 4 semester aku bergelar student di UPM. peperiksaan akhir telah pun tamat pada 22 april lepas. lega sangat bila mengenangkan sem 4 ni adalah sem paling penat sepanjang 4 semester ini. boleh dikatakan setiap subjek ada assignment. subjek BRM (Business Research Method), every week ada assignment. bayangkan dengan sem yang pendek, test yg mmg wajib, sudah tentu agak terkejar-kejar.

dalam waktu yg sama juga, sudah setahun, aku menjawat jawatan sebagai ahli Majlis Tertinggi Mahasiswa Kolej 16 dan memegang jawatan sebagai biro Kerjaya dan Alumni. actually, biro ni x lah bz sgt. yang menjadi aku bz sbb aku byk involve aktiviti kolej yang lain selain menguruskan hal biro. aku terlibat ICED (inter college english debate) yg menjadi Timbalan Pengarah 1. name sahaja TP 1, tp otak serabut sebab mcm2 kerenah. tapi, ape daya aku, sabar je la..

selain tu gk, aku rase sem 4 ni baru nampak yang kami budak2 BSPT boleh dikatakan makin close. aku plg terkejut bila mlm sblm exam final statistik. ramai2 turun dewan putra sbb nk stadi statistik. mulanya aku ingat dlm 2-3 org je yg ada, tiba2 datang segerombolan bdk laki.. huhu.. terkejut x berkelip la jawabnya.. haha!! tp ok la.. byk input aku dpt bila stadi sama.. sebab aku pn x abis stadi lg masa tu.. tym tu baru aku terfikir, camne kalau aku seorang yg pendiam dan x campur org? mesti x enjoy dan x dpt byk input.

pastu, setelah setelnya exam agr 3608 yang merupakan paper terakhir kami, kami pun ramai2 g mines. x sgka smpai lebih kurang 24 org - 7 perempuan 17 lelaki (mengikut kiraan yati). kami main bowling, karaoke, dan makan2.. mmg syok! sehari lepas tu, aku berjalan ke Book fair bersama masitah rumateku.. hehe!! dpt jumpe Norhayati Berahim. dpt autograph die! jumpe Kak Nik, wartawan magazine rasenye.. x sure magazine ape. die tnya name aku maksudnya ape.. hehe! mmg ramah!

okeh, 4 mei ni aku kena balik semula ke kolej sebab ade kem BTN di Besut. free tu! saje2 join.. tp aku takot kalau ade water confident. aku x sukaa, cukuplah pengalaman ketika di PLKN dulu. huhu.. pastu aku akan ke Tumpat, rumah syila bersama yati. azie x sure lg.. 11hb bru balik BP. tiket train dh beli, saje nk naik train sbb aku x pnh naik train selain komuter dan LRT. hehe!! orite, tu je la aku nk cte pengalaman aku sepanjang sem 4 ni.. yg lain aku akn cte kalau aku teringat nk cte. =)




2 comments:

Syamil A Samad said...

wah.seronoknyer bila dah abes exam kan.aku ni dah beristrirehat kat rumah pun.kem btn pun aku x pegi.hehehe.nanti biler dah balik bp bolehla update blog ko banyak2 k.hehehe

p/s: x sangke plak ada gambar mase mass kat cni.gambar aku pun ade.hehehehe

Farah Adila said...

hehe.. mst la sonok.. ko balik rumah lg awl dr ktorng aritu kn? yela.. exam abis awl..
erm.. boleh2.. nti aku cte pjg2 lg.. hehe!!