Tuesday, June 23, 2009

Hikayat sang pengarut!

salam.. hai all!

pani, ko mmg ske meng'tag' aku ye??? xpe lah, cuti2 nih aku blh la buat, mood rajin membuat pun masih ade. hehe..
ok, tag ni dari FARHANI FADZIL atau lebih dikenali sbg PAANI atau nk senang pgl, pgl PANI shj. hahaha..


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.

1. Pani adlh jiran sebelah bilik aku di matrik merangkap rumate kpd member sekolah aku iaitu farah adibah. aku suke pegi bilik diorng ble aku bosan.

2. Die seorang yg sgt suke gelak. gelak dan terus gelak, tetapi ble die silent mode, aku tertanya-tanya mengapakah?? tp x pernah tanya.. Pani, apsl ko kdg2 silent mode? ko peot ke?? heheh..

3. Ko igt x masa bilik aku dimasuki oleh katak terbang?? sume org takot dgn katak tu. x berani nk tangkap. dtg nye pani ke bilik aku, dgn hebatnya beliau menangkap katak tersebut dan berjaya dibawa keluar dari bilik aku. haha! HEBAT r ko!

4. Die juga suke melukis. Lukis kartun! cantik! aku suke dgn lukisan ko. haha

5. memandangkan ko adlh budak fizik dan aku adlh budak bio, maka aku kagum melihat ko buat tutorial fizik! sbb.. aku x reti fizik!! aku dpt fizik kt matrik, tp aku g tuka bio!

Setiap blogger mesti menyatakan 5 fakta/5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

5 fakta:

1. aku xske ddk diam sorang2, kalo xde kawan, aku akan cri gk kawan.
2. sebenarnya aku suka joging kt bkt ekspo tp kdg2 aku malas! xde geng, busan jog sorang2! xde org nk sembang dgn aku. pastu takot pape jd kt aku. aku cuak ble rumate kecik pengsan masa jog sorang2 kt jalan yg sebelah ERL tu.
3. aku agak slumber orgnye... kalo malu, aku try cool. poyo x? tp ni la kenyataan.
4. aku gigil ble cakap dpn org ramai. esp ble spontan dan aku x ready!
5. aku x suka sushi! uwek! x sedap!

5 hobi:

1. main tenet!
2. ym-ing
3. lepak bilik adk2 aku, dgr lagu, sembang2, bergasak!
4. bace novel! layannn~
5. hang-out ble ade free tym..

Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka.

1. Hafilah!
Fila, buat eh! ko kan rajin buat post baru.. hehe! Fila kwn sekolah dr form 1-5 kt tigs. masa kt sekolah, aku x rapat sgt dgn die sbb die cm pendiam n die ade geng sendri, begitu jugak dgn aku. mak die cikgu penolong kanan kt sekolah rendah aku. tu yg boleh masuk ble bersembang sbb mak die pun kenal aku.

2. Liwauddin
weh.. buat ni tau.. blog ko x ceria r.. kalo ko buat ni mesti lg ceria. haha! die ni kwn aku masa sekolah rendah. kecik2 dlu die gembeng. sampai skrg, aku, wani, aisyah dan liwau masih contact2.. tukang format laptop ble aku balik bercuti! amat peramah dan pandai bercakap, "sbb tu ko jd mpp!"

3. Syamil
aku tau die xske aku tag die. haha.. die baik, ske bace novel, ske buat org gelak, hebat berpantun dan partner mtm yg best kpd rumate aku bernama azi. aku dpt rasekan syamil juga seorang yg caring. hehe.. member bergosip, dan juga seorang yg berkaliber.

4. Amal
Amal mst x expect aku tag die ni. die kwn sekolah aku gk. tp die kt tigs dr form 1-3 je. form 4 sekejap je sekelas dgn die pastu die pindah sbpim. same sekolah dgn syamil. die amat tinggi bg seorang pompuan dan juga kurus! hehe..

5. erm.. x tau nk tag sape lg dah.. ramai org mls buat tag kecuali ble angin rajin dtg. termasuk aku. okeh, sape nk buat, buat la ye... sekian, terima kasih! ;)

tq pani kasi award! haha.. walaupun motif sebenar nk tag aku.


13 comments:

cluelessbaby said...

mcm prnh dgr la nama Liwauddin ni...
adakah student ibu?
mcm prnh tnda paper dia dulu...
gaknya la...
kalu x pon ibu mesti slalu sebut psl dia...

Farah Adila said...

a'ah student ibu ko.. haha
die kn femes kt skolah dlu..
sume pertandingan die masuk! liwau, kenalkan.. ni hafilah.. anak cikgu napsiah. hehe.. ko g r tgk blog die..ade kt blog list aku.

cluelessbaby said...

haha...
prnh gak tgk...
ibu mesti bangga student dia da berjaya...
mcm ko gak... ^_^

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

1. hahha. ye. asal ko datang je mesti ceria bilik aku tuhhh.

2. hahahha. ala. kalo aku silent mode tu maksudnye aku badmud aa tu. bese la. hormon kurang normal. wakaka

3. hahahahaha katak tu??? hehe. ingat2. halau gune penyapu kan? aku pon xberani pegang sbnrnye. ^_~

4. hehehe tengkiu2

5. wei. aku lagi berbangge tgk ko wat latihan bio~!!!. aku kalo fakta2 ni mmg fail. hehe pre-trial bio time spm dulu aku dpt E. hehe serius. ko nih.. da elok2 dpt fizik, g tuko bio. kalo tak msti sekelas dgn aku. ekeke


weiii nape xsuke sushiii???
sodap tawwww

Farah Adila said...

pani;

1. wahaha.. ko tau x knp ceria?? sbb kalo aku dtg, ade 3 org yg namenye bermaksud kegirangan. maka slalu la girang.. ko, aku, farah adibah rumate ko. hahaha.. seb baik ank ayam x mksd yg sama.

2. ye.. hormon x stabil~ hahah

3. a'ah penyapu kot! ktorng try gk nk buang, tp x berjaya, ko igt x bdk cina shu lan kwn pei san? die igt katak melekat kt buntut die, pastuh die jerit "wo de piku, wo de pi ku!" (maksud: buntut aku, buntut aku!) kahkahkah..

4. welcome2..

5. uh.. aku xske fizik.. x masuk otak. tu psl aku tuka! haha
4.

En iLham said...

hahaha.komen ko terhadap aku mmg amat membina.aku akan cube buat tag ni dengan penuh bersemangat.haha

Farah Adila said...

pani: lupa nk jwb, uwek! aku xske sushi..

en ilham: ha.. mcm ni la en ilham yg berkaliber. hehe.. x sia2 aku puji ko ;)

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

haahah shu lan??
yg kiut2 tu kan
wkakaka
aku ingtttt
pastu slalu ejek die
wo de pi ku~!

hanisa said...

suke jog eh?? patut la slim.ehe~

Farah Adila said...

pani: ye2.. betul!! haha.. lawak weh!

hanisa: xde la slalu sbb sem lepas byk kelas abis kul 7 dan kdg2 malas! hehe.. slimkah?? haha.. segan i~

Adney said...

huhuhu... sye suke suhiiii.. yummyyy

x suke? eee.. ruginyerrr :D

DilOt said...

haha...semestinye..tag tag ni..kalau nak jawab tgk mood...

kalau aku...mmg peram dulula...tnggu mood nak jawab...aku akan jawab semua ...sekaligus..

Farah Adila said...

adney: a'ah x ske, x sdp! ;)

dilot: tgh free nih.. kalo dh bz, kdg x sempat pn nk buat