Thursday, June 11, 2009

melepaskan kerinduan~! ;)

salam...

ptg td, aku bersama geng bas sekolah sekali lagi buat kecoh. eh.. bkn kecoh, borak2 saje.. hehe! antara yg ada; aku, azza, eton atau nama sebenar farhana, quyah, yana dan put!

tempat: secret recipe, bp
waktu: jam 5 ptg..

knp pukul 5 ptg? sbb tgu azza yg berkerjaya sbg bdk praktikal di JKR pulang dr opisnye..

borak punye borak dan ntah hape yg dingarotkan.. mcm2 cte, bese r lame x jmpe. masing2 sibuk dgn hal masing2 kan.. papepun, best bergelak ketawa melepaskan rindu yg tertanggung sekian lame gtu! wah, ayat~! nangis bdk2 ni bace..

story2, dlm kul 6.40pm cmtu gerak balik. ye r anak dara x baik pulang maghrib2.. ish! x manis! ye x?? kalo bakal mak mertua tahu nih, lg x sdp! btl x? haha! lgpn, ibu dh pesan, jgn balik lmbt sbb ibu nak gne kete afta maghrib. ada majlis yaasin di rumah kawannya.

quyah tumpang kete aku masa nk balik tu. dlm kete, mcm2 gk quyah cte. erm, actually ape yg quyah ckp tu, buat aku berfikir.

quyah: mmg la org ckp glamour study oversea, hakikatnya.. susah! lg2 aku ni yg sng homesick! kte mmg kne kuat sbb org2 yg dekat dgn kte xde kt sisi. jauh! yg ade kwn2 je. mcm2 dugaan dtg. dan sebab tu r rmai kawin awal.

aku: sng cte, mental kne kuat la.. aku yg stadi kt malaysia ni pun, kdg2 homesick!"

quyah: yup! sejak2 ni, aku jd alergic dgn airport. kt airport mst air mata sng meleleh

aku: haha.. yela, kau belajar jauh, mst saat2 nk pisah tu berat bg ko.

quyah: a'ah, aritu g field trip je pn, aku blh meleleh, pastuh quyah gelak2.. (mmg lawak gk r)

dh smpai dpn rumah quyah, kami salam2 dan adegan nk berpisah pun bermula, hehe..

aku: k quyah, jaga diri baik2, gud luck!

quyah: ko pun.. take care! kem salam parents

aku: k insyaAllah! kem salam parents ko gk. papai!!

dan aku pun teruskan pemanduan smpai rumah dgn selamat..

sedih? erm.. sedih la jugak.. ye r sume member2 bergelak ketawa masa zaman muda remaja kn..
orite quyah, semoga ko tabah dgn kehidupan nun di US. doakan kawan2 ko kt malaysia ni ek. ;) and to all my old friends (SKSG, TIGS) ol da best k!!

semoga kte sama2 berjaya ye kawan2!! love u sooo much!! mmuahhxx!

aha.. ni aku nk ckp ckit, ni r untungnya kpd kami yg sekolah harian biasa. kwn2 lame sume kt tempat yg same. ble cuti, 'okeh! sape ade kt bp skrg?' msj2 pastuh deal nk lepak mane. kul bpe.. sng!cm aku, aku org bp. dan mereka juga org bp. x lari ke mana pun, melainkan kalo pindah rumah.

kpd mereka yang dulu belajar kt boarding school, cm MRSM, SBP, mst ssh nk gather2 balik kn? sbb rumah jauh2.. nun kt selatan, utara, timur, barat sume la. haha.. seb baik dlu ayah cm berat hati nk bg aku belajar kt boarding school dan aku juga tidak mahu ddk asrama ketika itu! hahaha...

okeh... tu saja~ ;)

9 comments:

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

haaaa uwaaaa. aku la salah seorangnye.. susah nk jumpe kwn2 lame. leh jumpe bolat je. tu pon sbb satu sekola rendah. tp beliau dh la jauhhh. fly pulakkk. tgal la seko2 disini.. uwaaaaaaaaaaaa. oi. kemslm kt azza nti ye. huhu

DilOt said...

ko org bp ke...br aritu makan di secret recipe bp...dgn tut...haha..

Farah Adila said...

pani: mst x best kn? ha.. seb baik ade gk mmbr skolah rendah ko. insyaAllah.. nti aku kem salam kt die. ;)

dilot: yup org bp! huhu..

Mr. U said...

Ak pnh skola dua2.. harian biase n boarding.. so, krenye ak lbh bnyk kwn? hehe..

Farah Adila said...

mr U: ko sekolah harian sekejap je kn?? kre ko kategori boarding school lah.. so x rmai kwn! haha

Radin N said...

hehe. betul juga farah. tp ada advantage tau, bila cuti2 msia, satu msia ada kawan ;)
btw, quyah dh balik us? cpt nye dia hbs summer break. ktorg kt sini baru nk start cuti dia da balik. tak sbar nye nak balik bp.....

Farah Adila said...

radin: 1 malaysia? hehe.. tp dpt jmpe x? kalo dpt jmpe mmg best! quyah dh balik US dah. pttnye die cti lame lg. tp balik awal sbb kne amik kelas. radin ble balik?? teacher dh sihat? ;)

Radin N said...

jumpa..! tp tak boleh la sll, ms cuti2 pjg je la, kalau pergi bercuti2.
kesian quyah. lupa pula, kt sana ada summer class kn.
ibu has been doing quite well lately, ada improvement alhmdulillah. cuma skrg dia baru blk dr cuti2 ke tganu, demam n batuk2. satu family tgh dmm skrg ni. hope they will fully recover soon :)

Farah Adila said...

aha.. quyah dh 2 kali balik msia. nana,aini pn x penah balik lg.

alhamdulillah she's getting better. kirim salam kt ibu eh. :)