Thursday, June 18, 2009

Your nickname~

salam.
aku telah di tag oleh pani. dan aku merasakan tag ini agak susah. disebabkan aku tgh bosan, aku rajinkan diri utk membuatnya. dan ini hasilnya;

Rules: The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.

your nickname~



nama aku FARAH ADILA. kt rumah, family pgl FARAH, kwn2 mostly pgl FARAH gk. masa kt sekolah agama (known as sekolah petang kt neg Johor), kwn2 pgl DILA sebab ade bdk name farhah. so konpius kalo pgl farah. jd pgl la DILA. msuk PLKN, bdk2 dorm n mmbr lepak pgl aku ADI. sbb? ade 3 farah kt dorm aku! hua3..

Your age of next birthday

next besday aku adalah 22. dh besar dh.. pani, aku terpaksa amik picture nih. xde picture len yg cun! hehe

Place I'd like to travel

aku tertarik dgn tempat ni masa aku tgk movie 'eiffel im in love'! aku mula r berangan nk tgk view tower ni waktu mlm dgn kekasih hati. jiwang wei~ hahaha.. tp siyesly, aku mmg suke tgk view cmnih.. lgpn, rmai org mengatakan bahawa tempat ni cantik kn?? so, aku teringin nk pegi la jugak.. if ade rezeki.

Favourite place

yup, hampir semua org suke rumah masing2. mcm dlm iklan, "kenapa saya suka rumah saya?" "sebab die best..." mmg betul, aku ske rumah aku sbb aku blh buat mcm2 bnde kt rumah. bak kata pujangga, "RUMAHKU SYURGAKU" kn2??

Favourite food

ayah ckp, masa aku kecik2, kalo ayah tnya 'farah plg suke sekali mkn ape?' aku jwb 'mkn sup!' mmg betul.. smpai skrg aku suka mkn sup. kalo kt BP, aku admire SUP SITAM.. fuh sedap beb sup die!! nyam2~ lazat!!

Favourite colours

masa aku muda remaja, aku suka warna BIRU. tp ble dh besar n nk matang, aku ske warna HIJAU. sbb hijau ni sejuk je.. aku ske pokok. pokok kn hijau. so aku ske hijau! sbb tu aku ske pertanian kot! natures lover~ iye2 je..

Name of my love

my love? aku syg semua org esp family aku. aku juga sayang kuning! kalo lover tu.. tunggu aku kawin, bru tau sape nama husband aku dan masa tu bru aku blh jwb sln ni. ;)

Hobby

aku suke membaca. bkn nk kate skema. tp mmg aku ske baca. lg2 novel la.. layann~ pastuh aku ske gk bce buku2 psl hal2 zaman dulu. knp cmtu, knp cmni, yg ade konflik, dan mcm2 lg.. tp kalo buku2 blaja, haha.. sume blh jwb kn???

Bad habit

ye, aku suka tido! tp kalo kt U, aku jarang dpt tdo yg cukup. so ble balik rumah, aku ske tdo. tuh yg kdg2 kena bebel!! hehe.. tp xpe, ibu lg sporting dr anip, kdg2 je kne bebel dgn ibu.


and I wish...


aku harap aku berjaya dunia akhirat. x kira r ape jua usaha baik yg aku lakukan. may Allah bless us k! ;)

and Im tagging...

anyone yg rajin nk buat tag yg agk leceh kne cri gambar ni. (sori pani.. hehe) tp aku nk jugak tag, aku tau bdk2 ni x ske buat tag, haha.. FILA, EPOL, SRI, SYAMIL, UZAIR, FARAH a.ka. FAE(ko dh lme x post kn?? ha.. buat tag ni. )


3 comments:

Mr. U said...

Aiyark..

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

hohohohohohoho
apa laaaa
curi '22' aku!! hsahhhaa
aku pon curi org yg tag aku tu jugakk. wkkakaka da xde yg cun kan.

weh. nk pgil ko adi gk ahhh. baru ah kentalll
wkakakaak

Farah Adila said...

mr U: buat2!!

pani: oiiiiiiii paniiii mantooppppppp!!! xmau2.. x perempuan r nama tu.. hahaha