Thursday, August 6, 2009

hari ini hari Khamis

hidup ni memang tough kan?
kalau x tough bukan kehidupan.
orang kata jangan suka merungut.
ye, itu memang betul.
kehidupan jugak ada banyak jalan.
mana2 jalan boleh kita pilih.
asalkan jalan tu x menyesatkan.
kadang2 jalan yg menyesatkan tu jugak kita pilih.
kenapa?
mungkin itu adalah pengajaran buat kita.

ok abaikan kata2 di atas.
tadi usha paper jap, bilangan kematian h1n1 makin bertambah. kat batu pahat pun ade sorang. huhu.. penyakit ni merebak memang cepat. arahan penggunaan mask di kalangan pelajar pun makin dikuatkuasakan. tadi 1st time kat kelas aku pakai mask. ;p

pastu usha pulak food fair kat dewan putra 2. erm, aku tengok ramai betul bangsa cina. memang kenyataan kawan aku selama ni betul. fakulti sains & teknologi makanan ramai cina. ok berbalik pada food fair. ada banyak gak kiosk. disebabkan aku dan mai xdpt puasa nisfu syaban, ape lagi.. merasa makanan yg ada la. rugi x rasa. rasa je, x beli pun. hehe!

pastu g kat kiosk phytobiophysics dr diana's formulas. check penyakit guna ape ntah. tapi aku tgk bende tu mcm botol2 aromaterapi. x sure la apa pulak. dah check2, mcm2 gk dia cakap psl kelemahan aku. tidur x cukup la (kt rumah sedap je aku tdo, kt cni mmg ler~), selalu sakit kepala (yeke? x la selalu, kalau lmbt mkn, stres, sakit ler). erm, apa2 je la. tapi part kene byk minum air, exercise, tidur cukup, yg tang tu memang betul la. semua org perlukan air yg cukup, tidur yg cukup, dannnn exercise! pe lg.. jom la jog! x jog pun, jom kita bersukan!



okies2, kpd kawan saya yg itu, jangan touching2 lagi. semalam kita x dapat g makan ikan bakar. xpe2, nanti kita makan kerang bakar. tp ko belanja okeh! jgn emo2. aku tau ko tgh peod. eheh..

ICED pun nk buat blog? mantappp~ rasa nk gelak bila usul itu dikemukakan. tapi ada juga baiknya.

2 comments:

p a n y said...

"Mak cakap belajar, belajar!"

haha

Farah Adila said...

ye mak! sy belajar! haha