Sunday, February 14, 2010

complicated ke??

salam

diam tak diam, umur makin menginjak dewasa. macam2 panorama kehidupan aku dah lihat dengan mata aku sendiri. tapi itu semua belum cukup. masih terlalu banyak yang perlu aku pelajari. perangai manusia memang macam2. benda kecik boleh jadi besar. api yang baru nak menyala, boleh jadi marak.

kawan aku pernah cakap, 'orang bercinta ni akal dia hampir sama dengan orang gila'. aku tanya balik, 'apsal lak kau cakap mcm tu?' lalu kawan aku pun explain segala macam benda. dan aku pun mengangguk-angguk kan kepala tanda aku faham. sebab bercinta jugak, boleh berlaku persilisihan faham antara kawan2, rasa terkongkong, ter'emo' bila pakwe x mesej atau x ada khabar berita, dan macam2 lagi. benda ni bukan apa, memang lumrah. nak komen banyak2, leceh! buat serabut kepala. aku pun kadang2 emo gak. perempuan~~



dalam pada tu jugak, kalau nak emo pun, emo la kau. tapi jangan selalu sangat nak menyusahkan orang lain. kita ada akal, kita guna akal, jangan ikutkan nafsu kau utk emo x tentu pasal. senang cerita, be positive! masa aku sembang2 aritu, member lelaki aku ada cakap, 'memang la benda2 ni (love) agak leceh, tapi kita x boleh nak deny yang kita perlukan seseorang, pompuan perlukan laki dan laki perlukan pompuan, walau kita deny macam mana pun, rasa utk disayangi dan menyayangi tu tetap ada' aku angguk kepala lagi. betul cakap kau tu. sampai sekarang aku ingat.

bila aku baca buku MEN ARE FROM MARS, WOMEN ARE FROM VENUS (masih blm khatam act. hehe), terlalu banyak perbezaan antara perempuan dan lelaki. lelaki macam ni, perempuan macam tu. haha.. complicated! selalu orang kata perempuan tu complicated. hakikatnya, sama je. perempuan kena faham lelaki dan lelaki kena faham perempuan untuk dapatkan satu relationship yang stable dan cool. hehe...

ok tu je setakat ni. babai~~

3 comments:

helena's said...

cinta tu indah kalau kene pada orangnya..

ibarat satu semangat hidup..hehe

aWaLLiWauDDin said...

mudah mencari pasangan,
mudah mengatakan cinta,

sukar meniliti pasangan,
sukar mengikat cinta,

SAISamal said...

Amboi, macam tengah prepare mental je ni~