Wednesday, February 17, 2010

ketika kami masih di situ

salam

kenangan lalu menggamit lagi. rindukan alam persekolahan yang sudah hampir 5 tahun ditinggalkan.

sekolah itu bukan setakat tempat untuk belajar, malah tempat untuk bersuka ria.

aku rindu nak main kejar2 dalam kelas dgn diorang
aku rindu nak main tarik tali *** dgn diorang
aku rindu nak main tarik kerusi dgn diorang
aku rindu nak menyanyi dlm kelas dgn diorang bila cikgu takde
aku rindu nak berdekah-dekah dgn diorang bila ustaz buat lawak
aku rindu nak makan tempe+sambal kicap kat kantin dgn diorang
aku rindu nak lepak dgn diorang kat celah2 almari library
aku rindu nak ponteng kelas fizik sama2 dgn diorang
aku rindu nak pergi tuisyen dgn diorang
aku rindu nak ponteng pergi ko-ko dgn diorang
aku rindu nak terjerit-jerit kat tengah padang dgn diorang (sokong rumah sukan masing2)
aku rindu nak jerit dgn diorang bila yana dpt sambut 'tongkat' die time band TIGS buat performance
aku rindu nak bergosip dgn diorang kat belakang kelas bila cikgu xde
aku rindu nak nyanyi lagu TIGS time assembly dgn diorang (poyo lebih!)
aku rindu nak bersembang time assembly dgn diorang, sampai kne tulis nama
aku rindu nak main lastik dlm kelas dgn diorang


ohhh.. aku rindu semuanya.
(RKM 1: 01-03, SAINS 1: 04-05; TIGS)

******************************************

awal sem aritu, Put ajak kami keluar sama2 since dah lama x jumpa. aku, Azza, Eton dan Put. kitorang jumpa kat Mid, tengok wayang, shopping, makan! tapi still x cukup korum. kalau semua ada mesti best!! oh miss u guys~~







~~end~~

5 comments:

aWaLLiWauDDin said...

yg *** mngkin aku fhm... hahaha.....
bgs, ingtla kenangan, kadangkala ia bulat kite tersenyum dan kadangkal buat kita sedih, tp yg sedih tu akan terus mngajar kite...

helena's said...

saya rindu dia..camane??

FARAH ADILA ABDULLAH said...

liwa: haha, gerenti paham la.. yup, tu sume pengalaman hidup buat pedoman masa depan.

cik hel: pergi jumpa die cpt2. ;))

♥ p a n y ♥ said...

aku ko rindu tak? :D

FARAH ADILA ABDULLAH said...

rindu jugak.. best jiran ever! kalo aku tensen2, aku boring2, bilik korng la aku pegi. rumate aku sume kaki stadi. maka bilik korng la tmpt aku hiburkan hati. igt lg x pani?? sob3..