Friday, June 18, 2010

Terima kasih En Ilham

mantan-mantan sekalian.


Salam

Okeh kali ni aku nak cerita pasal satu makhluk di muka bumi. Err.. pasal seorang manusia. Syamil namanya. Untuk pengetahuan korang, aku terjebak dengan dunia blog ni pun sebab Syamil. Masa zaman orang kurang main facebook, dia dah join facebook. Maka aku tanya la dia best ke main FB? Dia kata best! Aku pun join. Dulu-dulu aku suka baca blog dia ni. Aku penah tanya kat dia, "kenapa dekat blog ko macam lain r??" haha.. sopan je. Tapi Syamil memang sopan, baik je orangnya. Kan Syamil kan? Hehe..


Anda tertanya-tanya mana aku kenal Syamil? Ha.. dia ni sama-sama dengan aku dalam satu board Majlis Tertinggi Mahasiswa Kolej 16, di Universiti Paling Mahal. Haha.. dari situ lah kami kenal. Syamil pulak minat novel, so boleh masuk la. Cumanya dia ni suka baca novel berat-berat. Adeh! Syamil pun rajin dok bersembang dengan kitorang. Seronok sembang dengan dia ni. Macam-macam cerita ada. Astro bergerak lah katakan. Hehe! Jangan marah ye Syamil. Sebelum dia bawa Viva merah ke kampus, dia bawa Nouvo Yamaha yang berat dan best tu. Aku paling ingat alarm dia yang amat la sensitif. Masa aku tengah lepak-lepak, bersembang kat bawah blok, menjerit-jerit alarm motor dia sebab budak-budak lelaki kat blok tu main baling-baling mercun! Uihh… bising amat masa tu. Semua bunyi ada.


Lagi apa ya pasal Syamil? Wah macam nak promote Syamil pulak dah. Haha.. tu je lah. Nak cerita lebih-lebih, bahaya! Nanti ada orang tu marah. Hehe.. Mahu kenal Syamil dengan lebih dekat?? Sila singgah ke blog beliau. Mari kawan-kawan klik SINI ye.


Terima kasih ye Syamil sebab mengenalkan aku dengan dunia blog. Ingat lagi, dulu kau penah cakap, follower aku melebih-lebih dari kau. (tu zaman ko malas update) tapi sekarang, dah beratus follower kau. Tahniah! Keep blogging! J Anyway, blogging memang best, baca blog orang lagi best. Betul x kawan-kawan??


Okeh tu je. Babai~~

p/s: jangan asyik tuka layout je. layout biru ko dulu tu dah ok da. ko kan suka biru.


6 comments:

En iLham said...

aduh fara
terharu sungguh aku ko cerita pasal aku dalam blog ini
dah meleleh air mata tak tertahan dah ni
haha
kecik je jasa aku dalam blog ni

aku pun banyak belaja tentang blog ni drpd blog ko.sebab aku suke bace ape yang ko tulis.hehe

apapun terima kasih la bebanyak pasal post ni.sangat terharu aku wei.hehe

pasal template tu aku tukar sebab template lama buat blog aku lambat loading la.so xbest ta untuk org yg dtg melawat.hehe.purple pun aku suke juge

hehe

thanx tau

p/s :

1.dah join geng blogger??
2.nuffnang punya iklan tu ko belum letak kat header n between post lagi kan?nant letak la yer.hehe

faRahAdILa said...

heheh..
yeke ko ske bce ape aku tulis?? welcome syamil. ko byk berjasa kat aku nih. hehe.. ckit2 tnye. aku x join lg geng blogger.huhu.. xdpt cri ktne nk reg la.. nuffnang? okeh nti rajen aku ltk. hehehe.. aku ni kuno ckit bab2 IT. sabo je la kan.. hehe

En iLham said...

hehe.takpe.bawak pelan2 jer
hehe.
aku banyak tgk cara blogging baru pun based on blog orang
nant aku bg link blog memane yang best n boleh kita paham tutuorial die eh.
hehe
gengblogger tu die connect by fb tau

farah said...

okeh aku dh join gengblogger. tp x trus connect fb. hehe.. rasenye la..

nas said...

cam kenal jer mamat tiga dari kanan tue..ehehe

faRahAdILa said...

haha.. mesti knl punya la.