Sunday, April 10, 2011

Di Ufuk Fajar

Assalamualaikum.

tadi lepas hantar adik aku pegi tuisyen, terus ke bp mall. niat asal mahu cari selendang untuk baju kurung baru. ok dah dapat selendang. rm7! happy. murah dan cantik.

pusing2, rembat satu blouse. nasib baik rm29. kalau cecah rm30+ memang aku x beli. memandangkan dah lama x beli baju, jadi aku rembat lah sehelai.

mana lagi nak pergi? ahh pergi Popular lah. tadi pun adik aku kirim refill pen G2 0.5 blue ink. aku usha part novel. lemas pulak baca novel cintan manjang. kalau cintan yang ada selit pasal keTuhanan dan a bit dekat oversea, layan jugak. last2 aku rembat 'kumpulan cerpen Di Ufuk Fajar'. cerita untuk memanusiakan manusia.


sebelum tu, aku belek2 dulu, baca sinopsis, belek buku2 lain, fikir2 nak beli ke x, nak beli ke x. dah la kad popular adik aku tertinggal dalam kereta. malas nak fikir lama2, rembat je lah. sampai kaunter, aku buat kad popular untuk diri sendiri. seingat aku, kad popular aku dah lama expired. dari zaman tok kaduk lagi. ahaa.. inilah aku, bab buku, aku jarang nak kedekut. dah berlambak buku aku beli. hadiah dari Suri time konvo je dah 2 buah english novel. pun aku x abis baca lagi. x apa lah, membazir ke buku x salah kan. ilmu jugak.

pesta buku antarabangsa x lama je lagi. kalau zaman study, yang rajin layan aku bila tiba pesta buku adalah masitah dan aida. sebab 2 makhluk ni pun suka buku. untuk tahun 2011 ni, x sure nak pergi ke x. buku hlovate yang terbaru akan keluar. 'Contengan jalanan' tajuknya. ahh jemari seni memang selalu keluarkan novel yang superb. PTS juga. rasa macam nak rembat je semua yang best2.

dah jom tengok ni.


2 comments:

-Aida Ismail- said...

ek'eh..mcm de nm kiter lah..haha..

faRahAdILa said...

aida: ehee.. memang awaklah