Sunday, December 11, 2011

Ombak Rindu



Dah tengok Ombak Rindu? Aku yakin ramai yang dah pergi tengok. Siapa yang x tahu pasal novel Ombak Rindu zaman sekolah menengah dulu memang x tau la nak kata apa. Aku syak korang yang x tahu pasal novel Ombak Rindu tu mungkin kerana naïf x baca bahan bacaan lain selain buku teks dan buku rujukan atau korang belum ada perasaan jiwang2 di usia belasan tahun. HAHA.




Kalau x silap aku, novel Ombak Rindu ni famous ketika aku Form 2 or Form 3. Oh zaman itu memang zaman kegemilangan novel. Zaman kegemilangan menjadi seorang anak gadis yang nak tahu macam2 benda. Itu aku lah. Tak tahu jika anda adalah anak gadis yang tak ada rasa nak tahu macam2 benda. OK back to the topic.

Apa feeling korang tengok Ombak Rindu ni? Nangis? Feeling abis jiwang tiptop? HAHA. SO far OK lah kan. Siapa tak melting bila tengok Aaron Aziz kan. Maya Karin jadi perempuan kampung pun OK la jugak. Tapi macam x berapa nak best bila Lisa Sughihani jadi perempuan gedik. Aku x reti nak komen lebih2 pasal movie ni. Bagi aku, OK. Aku suka kampung Izzah. Heaven. Tenang aman cantik. Aku suka sawah. Aku suka kampung. Sebab itu salah satu misi aku adalah tettt. Aku pernah tulis dulu kan. HEHE.

OK siapa yang rasa diri dia bukan minah jiwang, mungkin dia x rasa apa-apa bila tengok movie ni. Bagi lelaki, kalau dia adalah mat jiwang, mungkin dia ada rasa tersentuh. Agaknya la. HEHE. So far not bad. Emm tapi layan novel dia lagi masyuk. Agak2 ada ulang cetak lagi tak novel Ombak Rindu ni eh?


5 comments:

-Aida Ismail- said...

ramai yg da update psl flm nih..ku rase da bace tp ku lupe..ku jln kat blog2,then jmpe satu komen yg mnarik..die kata;

masa tu masa tgh SPM.. masa nak exam paper KIMIA.. paper ni kan antara paper last kita...bnyk gila lupa pasal kimia ni sbb lama x baca..maklumlah paper last kan...

so bangun je pagi hari, aku tinggalkan asrama n aku angkut la segala jenis buku kimia nak gi stadi kat kelas...mmg bersemangat waja ah... bajet nak skor...haha

aku sorang je kat kelas tu...bukak je buku 5minit, bunyi orang duk mesin apa ntah kat kelas tu... buat kerja2 bertukang la kot... aiseyh, putus semangt aku nak stadi...aku terus blah n cari port baru iaitu masjid skolah aku... tp xleh concentrate gak....adoi, padahal esok nak exam kimia kot!

then, aku balik dorm... pegi kat katil kawan aku, nampak sebuah buku tergolek atas katil sebelah.. mula2 belek je... jiwang plak diaorg ni baca novel OMBAK RINDU .. huhu..

aku pun try la baca sehelai dua..
aish mcm best je jalan cite.. habis satu bab, pergi ke bab ke 2.. abis la...mmg berhantu la cite ni...aku apalagi,mmg xleh tertanya2 ngan plot cite dia... baca dan baca smpai la ke malam dan aku berjaya habis baca...

pagi esok tu, gila punye gelabah aku...kawan aku yg kasi pnjm buku aku tu sound aku, "ha, tu la.. layan lagi izzah ngan hariz tu"... weyh, camana ni..aku bnyk tak baca lagi weyh...matila kimia aku...huhu

"ok wadi...xpe2...ko baca je yg ini,ini,ini...etc" tanpa ragu2 aku baca je lah topic2 spot tu..."

fuh....mmg gila lah...lepas subuh baru baca buku nak exam... SPM kot!..haha...

menyesal xsudah aku...tp Alhamdulillah, aku dapat A1 kimia..terkejut gak aku...haha...

itulah kisah OMBAK RINDU aku... haha...aku pun dah xingat novel tu camane kisah dia...(sumber:wadi)


p/s:baca komen sumber sambil trsyum.He's pharmacist,now(no wonder,A1)hehe

faRahAdILa said...

nekku: apa link blog wadi tu? gila gempak kimia dia even baca ombak rindu. hahaha. mmg berantu la novel ni. tu la aku pn rasa mcm nk baca balik je.

-Aida Ismail- said...

die xaktif pon..ade bbra post je xsilap..t ak cari blik blog die..ak men bukak je mlm td tu...ko da tgok ea citer nih?

teha said...

best lagi novel ! hehe

faRahAdILa said...

aida: aah. dh tgk dah. ko dh tgk lm?

teha: yup, novel lg masyuk. ;)