Sunday, April 8, 2012

24 years living on earth


Assalamualaikum.

Tiup habuk. Lama betul tidak update.

27 Mac 2012, genap 24 tahun aku telah dilahirkan ke dunia. Alhamdulillah. Pada hari itu juga ada course Thesis Writing and Viva Voce. Seharian dari pagi sampai petang. Lepas course, cabut pergi Tutti Frutti. Lepas tu balik kolej. Suri mesej ajak lepak kat café. Café je? Ok lah fine. Lepas tu dia bagi Cadbury Choc. Wahaha. Lawak OK. Malam pulak, buat date dengan Masitah. Masitah, Suri, aku. Aku x tahu nak explain macam mana perasaannya bila dapat jumpa dan sembang serius , tak serius dengan budak2 ni. Bayangkan dari 8.30 mlm sampai 11 mlm. Sembang macam2. Semua. Menjadi satu. Apa yang ada dalam fikiran dan ikhlas dari hati, aku rindu nak sembang dan gelak2 dengan diorang macam dulu. Masa zaman degree lebih tepatnya. Walaupun sekarang masing2 ada je kat UPM tu, tapi sedia maklum masing2 pun busy dengan kehidupan masing2. Kita dah BESAR kan? Dah boleh sembang dengan matang. Bercakap soal matang. Tenang hati aku jumpa diorang ni. Alhamdulillah. Terima kasih Allah untuk persahabatan yang terjalin.

Satu lagi yang mengharukan jiwa dan mampu menerbitkan air mata bila Chek Put buat birthday post untuk birthday girl. Girl? HEHE.

Ini wish dari Chek Put: Specially for my daling @farahanakpaklah or chk farah ku syg, HB darlinggg! :DD Heee sajew nak wish lagi cz im so loving you best friend! Wishing you e very best w your health, future & happiness, today, tomorrow and the day after insyaALLAH :')) Do take care always ok darl! Semoga persahabatan kita berkekalan & diberkati selalu. Tak sabar nak tunggu you kahwin! :ppp Hehehe. Syg kamu kerana ALLAH :'))

p/s giler lame pict kite nie chk farah! We really need to meet up gossip2 mcm bdk kepoh time kt TIGS dulu :ppp And definitely snap pict banyak2 is a MUST! InsyaALLAH gonna catch up w you soon ok! :DD

Dear Chek Put: Saya sayang kamu juga kerana Allah. :') May success, happiness always be with you. All the best in your becoming PRO exam. I'm sure you can do it very well. InsyaAllah. Pray hard for it k. May Allah bless u too! Cepat2 kawin juga! HEHE. Ya, for sure we must meet up and updating a lot of new stories. Hehe.

Ok dah stop touching2.

Wish yang agak kelakar bila Yati which now my roommate, mula2 wish macam biasa. Then she told me that she used to wish her ex-roomate birthday by SMS, and a minute later I got a SMS from her. Entah apa-apa. But, its ok lah. TQ Yati! Besides, kawan2 FB, twitter juga terlalu ramai yang wish. Kalau x ada twitter ke FB memang x ada la nak wish bagai. Siapa yang ingat memang korang sweet. EHEHE. Btw, TQ for your wishes guys! J

Selama 24 tahun hidup di atas muka bumi ini, dari sekecil tapak kaki sehingga saiz tapak kaki bersaiz 6 ini, ibu and ayah are everything for me. I won't be here without them both. Kalau nak ucap terima kasih dekat ayah dan ibu, memang x akan cukup. Sampai bila2 pun x akan habis. Ibu, ayah, thanks for everything. Your only daughter has grown up very well. Alhamdulillah. Not to forget, my 2 brothers which also my best boyfriend ever, TQ for everything! Both of u always cheered me up when I'm not in a good mood. I love u brothers! Both of you are my heroes. Hero bajet hensem dan hero perut buncit. HEHE.

Terima kasih Allah untuk segalanya. HambaMu ini bersyukur dengan setiap kurniaan yang telah Kau berikan. Maafkan aku andai aku rapuh dalam langkahku. Kuatkan imanku cekalkan hatiku. Berikan aku petunjuk moga terus berada di landasan yang benar.

2 comments:

Syuhada said...

Selamat hari lahir, awak. Kita share birthday yang sama kan ? still remember me ? hehee

faRahAdILa said...

selamat hari lahir jugak! yup, masih igt. sama hari dan bulan. tahun je beza. hehe