Monday, May 18, 2009

be positive!

salam..

dalam berorganisasi, byk kerenah yg perlu kte dgr kn? nk cmtu, nk cmni, aku x blh la, jgn mntk kt aku, bla bla bla bla...

yes! mmg kdg2 sakit telinga, tp kuatkan je la hati tu.. nk x nk, cte kt org yg plg hmpir dgn kte.. nk cte dr pengalaman, mmg byk dh berlaku.. walaupun bru setahun dua terlibat dlm beberapa organisasi.

percaya atau tidak, kalau baik hati sgt, kte kne tindas, asik muka kte je.. bab2 keje ssh, muka kte.. sbb ape? sbb kesian! tp pernahkah anda kesian pd diri anda? mungkin itu perkara no 2. kte jaga hati org, tp ade ke org jaga hati kte? jauh sekali.. itulah lumrah alam. pernah ke org appreciate ape yg kte buat? jarang sekali! yes, kte x nk menunjuk dgn ape yg kte buat, so org pn x tahu dan kdg2 buat2 x tahu.

kalo kerja best, wow! semua nk buat!! kalo kerja2 buruh, siap la.. bpe ketul je yg turun nk tlg.. hurm.. nk wat cmne.. manusia mmg begitu. kdg2 sedap kutuk belakang, tym meeting hentam gila khinzir, die x tahu separuh mati org tu buat keje! ckp mmg sng, sndri buat r!!! tym tu mmg akn rase 'budak ni budak plg senget penah aku jmpe kt dunia ni!' hu.. dlm hati meluap luap, buat gk keje.. ikhlaskan gk hati.. xpe la.. hari ni, hari aku, esok2.. tgk je la.. Allah Maha Mengetahui..

kpd sesape yg pnh rase, kuatkan hati! mungkin hnya dugaan, kdg2 dugaan ni dtg sbb nk matang kan kte. aku dh byk kali perasan. x kisah la dugaan ape sekalipun.. sentiasa positif okeh!

2 comments:

Framestone said...

bro dah besa dah cam nie..yg paling xtahan if time org besar2 turun..sume nk mencapap n show dorg yg wat koje

naqiubex said...

Berorganisasi adalah cara hidup kita samaada mau atau tak mau.