Sunday, September 13, 2009

lailatulqadar

salam

sedar x sedar kita dah nak raya kan? hari jumaat lepas shoping kt jalan tar. tp xda apa sgt pun yg dibeli. raya kali ni x dpt tlg ibu buat kuih raya. balik raya hari jumaat, hari ahad dah raya. xpe2, saya dah blikan ibu 3 jenis kuih raya. memang sedap2. hehe...

adik2 lelaki saya yg 2 orang tu xtahu lah menolong ibu ke tidak. mcm raya2 yg lepas, diorang rajin juga menolong buat kuih raya. kemas rumah pun rajin la jugak. tapi nak kena suruh, baru jalan.

kalau tanya ayah pasal baju raya, ayah x pernah kisah pun. sebab baju raya ayah sentiasa nampak baru even dah 2, 3 kali raya pakai. haha..

balik bp nanti (sebelum hari ahad) nak ajak ibu g ekspo raya. mcm raya2 yg lepas. mana yg berkenan, boleh mintak (save duit saya) hehe!

sekarang ni dah malam 10 terakhir ramadhan. dalam erti kata lain, malam lailatulqadar. banyakkanlah beramal walaupun masing2 dah dlm mood raya. ;)

3 comments:

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

ayah aku pun memang xsuke baju melayu baru :) even bj raye die tu dah beberapa tahun yang lepas punya.

naqiubex said...

tinggal sikit saja lagi Ramadhan.. Memang amat sedih nak tinggalkan bulan ini..

Farah Adila said...

pany: haha.. same la bapak kte..

naqib: yup.. huhu