Wednesday, June 2, 2010

My bestfriend!

Salam

Semua orang ada kawan. Aku juga ada kawan. Aku berkawan dengan orang, dan aku juga berkawan dengan benda. Nak tahu apa benda itu? Benda itu ialah MP3. ;) bila aku bosan study, bila aku rasa nak layan perasaan, bila aku rasa stress, bila aku rasa macam-macam, Mr Black Samsung itulah yang temankan aku. Aku berkawan baik dengan MP3 sejak aku masuk u. Masa aku kat matrik, nak dengar lagu pakai HP je. Tu pun setelah ayah belikan aku HP baru yang boleh dengar lagu. Sebelum tu aku pakai HP cikai je. Disebabkan HP cikai tu dah jahanam, atas pertimbangan ayah, ayah belikan aku HP baru tu.


Bila aku dekat u, aku save duit. Aku bajet-bajet nak beli MP3. Akhirnya aku beli MP3 Sony yang x bape nak lawa shape dia tu. Kaler putih. Masa aku 2nd year, MP3 tu dah jahanam. X tau la kenapa. Mungkin aku ganas sangat pakai barang. Aku ngadu kat adik aku. Kebetulan adik aku ada MP3 Samsung kaler hitam. Dia offer kat aku. Aku pun setujulah. Disebabkan usia MP3 Samsung tu baru lagi, aku pun on je lah. Tapi kira ok la kan. X cecah RM 200 untuk aku dapatkan Mr Black tu.


Bila dah dapat Mr Black sebagai pengganti, aku memang sayang dia. Aku jaga dia baik-baik. Aku gunakan Mr Black sebaik mungkin. Bila aku bosan, bila aku nak layan perasaan, bila aku sedih, bila aku rasa insaf, aku capai Mr Black. Macam-macam lagu ada kat dalam Mr Black. Tapi lagu hard metal kejadah keras-keras tu memang aku x layan. Sakit kepala la weh layan lagu macam tu. Aku mengaku aku pencinta lagu melayu. Aku jarang dengar lagu english. Lagu english yang aku rasa best je akan aku layan.


Ni adalah lagu yang paling kerap aku layan. 1st time dengar lagu ni kat laptop Yati. Bila dengar tu aku terus terpikat dan terus mintak dia transfer kat pendrive.


Yakinlah aku Menjemput mu - Kangen Band

teringat selalu wajah kekasihku
saat ku menuai lalu
coba engkau dengarkan
ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
ku ceritakan kisah tentang kita

peluklah tubuhku bila engkau rapuh
saat kau mulai terjatuh
aku datang menyelamatkanmu
ini surga kita tiada yang menguasainya
tempat kita bersandar dan bertahta

reff:
tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu

tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu

tenang sayang, ku sambut engkau datang
ku yakin engkau menjemputku
jangan menangis, hapus air matamu
yakinkan ku tetap milikmu

tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu

tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu

tenang sayang, ku sambut engkau datang
ku yakin engkau menjemputku
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu
kau milikku

2 comments:

epol said...

dulu aku pon ade sorg kawan..sony MP3 model pe tah..sygnye dah ilang..3mlm aku mimpi mp3 aku tu..sedey giler..

skang aku pakai samsung sp-2..mmg tak leh challenge dgn yg dlu..oh sony mp3 :(

farah said...

epol: aku ade bce entry ko psl ilang mp3 tuh. sadis semacam je. tp mmg sdey pun ble bnda yg kte syg dh ilang/ rosak. huhu