Monday, November 22, 2010

Master? em..

Salam


Weekend yang biasa2. Cumanya last weekend I went to shopping with Cik Bedah at Sogo. Sangat berpuas hati sebab x overbudget. Almaklum, gaji x masuk lagi. So bershopping apa yang perlu sahaja. Tiada gatal tangan untuk beli bendalah lain. Not exceed 150 okeh! Well done! Hari Sabtu malam Ahad, melepak dan tido di rumah Cik Bedah. Kami masak tau! Masak heh. Lama gila rasanya aku x masak. Dan hari ni aku cuti, setel aku basuh baju sebakul menggunakan kudrat 2 tangan nih. Alhamdulillah.


Eh malam semalam tiba2 kepala otak ni tiba2 pikir mau sambung study. Tengok orang sambung study cam best je. Tapi if x dapat geran, mana mau korek duit heh? Buat coursework? Confirm lah kena korek dari mana2 sumber. Ayah? Aku x nak beban ayah lagi. Cukuplah. Walau apapun, kau kerja la dulu Farah. Kerja apa yang kau sedang kerja sekarang. Orang kata, environment dah ok. Cumanya bukan field kau. Bukan jiwa kau. Tapi kau x stress sangat kan? So kau go on je lah. Agak2 after 6 months provision period, hati dan akal sejalan mau blah, kau blah. Fikir lah mana elok. Now is the time for me to make my own decision. Ya Allah, give me the strength. Ohh ye, hidup independent begini kadang2 seronok juga. Bila aku buat macam2 kerja, aku rasa dah macam mak orang. Jinjing barang sampai x cukup tangan. Pegi kedai beli barang keperluan. Everything la.


zaman matrik. Gopeng-hagen! aku rindu kau. terlalu byk suka duka aku di bumi itu. satu hari nanti, aku lawat kau ye. terima kasih kenangan.


Yup, pengalaman itu kita tidak akan dapat dari mana2 buku di dunia ini. Tetapi pengalaman itu akan diperoleh dari apa yang kita lalui sendiri. Jangan takut untuk menempuh setiap cabaran dan dugaan yang hadir.


Sekian, bai!

3 comments:

hamzah ian said...

waaa

epol said...

welcome to da club..yeehaaa

faRahAdILa said...

hamzah: apa yg waa..

epol: wohoo.. tidaklah